Tuesday, December 6, 2011

the cult of paz



La Hollywood, unde identitățile starurilor vin la pachet cu un kit de utilizare (main rule: they all have to be clean-cut smiling doll-like creatures), actrița Paz de la Huerta, 27 de ani, e o prezență imposibil de ignorat. Noua față a liniei de lenjerie intimă Agent Provocateur, Paz e un titlu de revistă în sine. Încalcă toate convențiile posibile zicînd, făcînd și purtînd tot ceea ce nimeni altcineva nu îndrăznește.
Exhibit A: Într-un interviu recent, Paz a mărturisit că atunci cînd a fost să viziteze casa lui Elvis din Graceland, fantoma starului i-a pătruns în trup și i-a dat un orgasm de zile mari. Yep, the lady isn't backwards in coming forwards.
Și mai e și felul în care a ales ea să interpreteze moartea lui Amy Winehouse- conform donșoarei Paz, la rădăcina problemelor lui Amy nu s-au aflat drogurile sau instabilitatea emoțională, ci fotografiile... unflattering. ”Maybe if she hadn't seen so many bad pictures of herself, she would've got more self-esteem, and not been so self-destructive.” Riiight.
Fiica unui duce spaniol, Paz a crescut în New York, lucrînd ulterior ca model și muză pentru colegul și prietenul ei, Zac Posen, care rămîne cel mai mare fan al ei. ”She's a one-of-a-kind goddess. Her breasts fell out of her dress at my first fashion show, and she just kept walking down the runway!”
Ca și actriță, în jurul lui Paz s-a creat un soi de cult, în mare parte pentru că a refuzat roluri mari ca să joace nimfomane sau nebune duse cu pluta în filmulețe obscure- de obicei pentru că în astea nu trebuia să poarte decît minimul de haine.
În serialul Boardwalk Empire, o joacă pe Lucy Danziger, amanta unui mafiot (interpretat de iubirea vieții mele, Steve Buscemi). A acceptat rolul pentru că, spune ea, Lucy e la fel de explozivă și neînfricată ca și ea însăși.
Bineînțeles, cu un astfel de parcurs, era imposibil ca flamboayanta americancă să nu-și facă și cîțiva dușmani. Recent a fost dată în judecată pentru că i-a trîntit un pahar în față (și i-a dat și un pumn) Samanthei Swetra, starul din reality show-ul The City.
În ciuda simțului ei estetic de-a dreptul... outrageous (rochii crăpate pînă la... capăt, sau complet transparente, colanți argintii din lycra excesiv de strîmți- camel toe afișat cu mîndrie, etc.) și tendinței de a împărtăși mult prea multe detalii intime ("This construction worker I've been fucking has really been keeping me up late"), nimeni nu-i poate nega lui Paz calitatea de a subjuga.
Genghis Han meets Marie Antoinette, după spusele mamei ei, the chick's got attitude to burn. N-ai cum să-ți dai seama ce va spune sau va face în continuare, și asta o face pe Paz atît de fascinantă. We definitely haven't seen the last of this girl.

No comments:

Post a Comment