Sunday, January 22, 2012

cele mai proaste statusuri de Facebook


1. ”Private Joke.” Pe ideea, ”cine știe, știe”, se aruncă la întîmplare o frază voit incomprehensibilă restului muritorilor, cu excepția celor trei, patru prieteni cu care tocmai ai petrecut un week-end de mare destrăbălare, tradusă mai apoi prin mult prea multe glume... pentru inițiați. De-a dreptul exasperant.
Exemplu: ”Bărbosule, aveai dreptate, nu e nimic, dar nimic acolo!!”

2. ”Please help me, I need attention.” Evaziv, neliniștitor și vag misterios, acest status îi semnalează comunității că nu o duci bine, că ai o problemă. Dar, ce ciudat!, nu spui despre ce e vorba mai exact. Penibil. Poate eventual să declanșeze empatia acelor cîțiva prieteni ai tăi mai ”lêche-culs”, care te bombardează cu comentarii drăguțe, de genul, ”Baby, o să fie bine, acuși venim la tine cu o sticlă de vin” sau ”Curaj, știi că ești strong!”.
Exemplu: ”is sad.”

3. ”I have the coolest of lives.” Unul dintre cele mai detestabile. Constă în general din a enumera destinațiile pe care tu le judeci prestigioase, cu majuscule și fără comentarii adiacente. Nu mai încape loc de îndoială- ăsta e și scopul pînă la urmă- se va găsi cel puțin un naiv care să te admire: ”Vai, dar bine îți mai merge, bravo!”
Exemplu: ”PARIS>IBIZA>ST.TROP'>BALI>L.A.>VEGAS BABY!”

4. ”Radio România Actualități.” Ești la curent cu tot ce se întîmplă în lume, dar mai ales în lumea Facebook-ului, și-ți spui părerea, mai mult sau mai puțin pertinentă, adesea indignată, sprijinită de convingerea că analiza ta are oareșce valoare, despre orice. Adesea nu reușești decît să închizi uși care erau deschise sau să emiți comentarii spirituale, dar total pe lîngă subiect.
Exemplu: ”Nu e vorba de cine are dreptate sau nu, e vorba de ce simte fiecare în suflet, pentru că adevărul e unu, și universal valabil.”

5. ”Zero informații.” Mai apropiat de un act nevrotic decît de dorința de a transmite un mesaj, acest tip de status ne face să ne îngrijorăm în ceea ce privește sănătatea ta mentală. De ce spui asta și, mai ales, pentru cine? Cu ce scop? Michel Audiard spunea la un moment dat: "C'est pas parce-ce qu'on a rien a dire qu'il faut fermer sa gueule." Ba cam da.
Exemplu: ”are poftă de paste cu sos pesto.” sau ”s-a săturat de ploaie.”

6. ”Twitter Style.” Destul de asemănător, prin interesul pe care îl suscită, cu precedentul. Ne dă informații despre derularea vieții tale cotidiene în aspectele ei cele mai banale, îți permite să-ți scenarizezi existența, ca și cum, în viață, totul ar fi interesant. Adesea uzitat de cei care, de exemplu, atunci cînd sunt la birou, țin să comenteze cu voce tare tot ce fac.
Exemplu: ”merge pe stradă.” sau ”bea un pahar de vin cu colegii.”

7. ”Filozofico-poetic.” Adesea o frază în engleză, scoasă dintr-o melodie sau dintr-o poezie, și care e menită să-i ilumineze pe cei care care o citesc cu unul dintre adevărurile misterioase ale universului. Complet stupid, acest tip de status scoate la iveală o personalitate destul de pretențioasă, înfășurată într-o alură de profunzime, dar care adesea nu reușește decît să plictisească.
Exemplu: ”My soul is a virgin's shadow.”

8. ”Priviți-mă cum muncesc.” Proiecte profesionale de care nu ne pasă, ora la care ai plecat de la birou, mulțumiri oamenilor care ți-au întins o mînă de ajutor, autopromovare a unor proiecte personale... Gata! Facebook-ul nu e intranetul tău de la serviciu. Lasă-ne și pe noi să ne citim liniștiți news feed-ul.
Exemplu: ”21.30. singur în open space. grrr...”

No comments:

Post a Comment