Friday, January 20, 2012

things to do in the pouring rain



1. citește V.-ul lui Thomas Pynchon. asta dacă nu ai citit înainte Gravity's Rainbow. e musai să fie în ordinea asta, pentru că V.-ul e un soi de warm-up pentru Gravity's Rainbow, altfel deja pare desuet și iluzoriu. prin comparație. și să ai pregătite lîngă tine un creion și cîteva coli. te vei lovi de un munte de referințe istorice și de conștientizarea propriei ignoranțe în ceea ce privește ideile și contextele pe care le descrie. 
Oh, man, [...] an intellectual. I had to pick an intellectual. They all revert.

2. vizionează La femme 100 têtes (1967), un filmuleț de doar 19 minute, regizat de Eric Duvivier, nepotul marelui Julien Duvivier, pornind de la colajele din 1929 ale lui Max Ernst. Filmul e teribil de complicat făcut, cel puțin pentru vremea aia, cînd nu se investea așa mult în mini-producții de genul, dar totul se explică atunci cînd ne uităm mai cu atenție la cine l-a produs, și anume Sandoz, o companie farmaceutică producătoare de LSD. Tipii aveau și o divizie de film, cu ajutorul căreia ”puneau umărul” la promovarea produselor. Tot ei au produs și Images du monde visionnaire (1963), realizat de Henri Michaux și again Eric Vivier. Go figure.

3. ascultă Music Go Music, a beloved, rather obscure band, who sound at times like ABBA crossed with Van Der Graf Generator. După care treci pe Sons & Daughters, pentru că, ce-i drept, ce ți-ai putea dori după un pop scandinav cu accente brit-progressive, dacă nu nițică melodramă scoțiană?



4. convinge pe cineva să-ți spele/maseze/dezmierde mîinile. Aici e adevăratul extaz. Începe cu o scufundare lină, într-un bol cu apă potrivit de fierbinte, în care ai turnat sare de mare cu piper roz și ulei esențial de vetiver. cu mișcări duioase, persoana care-ți asigură răsfățul ar trebui să facă valuri mici în apă, atingîndu-te cînd și cînd, astfel încît să nu mai știi care-i contactul piele/bule de aromă și care-i cel piele pe piele. Cînd te-ai săturat de scăldat, și pielea e moale și deschisă la mai mult, curăț-o în profunzime cu un săpun din lapte de capră, cu germeni de grîu. Deget cu deget, centimetru cu centimetru. În sus, în jos, în stînga, în dreapta, în diagonală, mai tare, mai încet, mai ferm, mai duios. Introdu-ți apoi palmele curate într-un prosop mînuit strașnic de binefăcătorul tău, care deja pregătește terenul pentru ultimul pas al acestui proces de intens extaz senzorial: masajul cu ulei de cătină albă și portocale. mmm.

No comments:

Post a Comment