Thursday, January 5, 2012

the way your mother warned you about, essentially


1. Cultivatul
Cu Amurgul idolilor sau cum se filosofează cu ciocanul îndesată neglijent în buzunarul de la spate al blugilor, vorbește încet, dar frumos. Te afumă cu idei profunde și păreri prăfuite despre subiecte la care nu te pricepi și-i merge. Totuși, disprețul afișat pentru orice formă de superficialitate va sfîrși prin a te obosi/plictisi.

2. Invadatorul
Mailuri, Facebook, SMS, BBM, Skype, WhatsApp... complètement freako, te hăituiește cu toate mijloacele de comunicare existente. Dacă ar putea, ți-ar face și semnale de fum sau ți-ar trimite un porumbel voiajor. Sufocant pînă la extrem, rezultatele pe care le obține sunt cel mai adesea lame, dar îi mai și reușește. 

3. Amicul de birou
E colegul ăla un pic dereglat, foarte zgomotos și care face glume nesărate în open space. Un tip simplu (ca să nu zic mai rău), care se bazează pe proximitatea cotidiană pentru a te hărțui pînă la limita legalului.

4. Extra-senzo/sexualul
Foarte apreciat, because he's got balls. Stați liniștiți la coadă la castraveți, cînd, din nimic, te asediază spunîndu-ți că te vrea... aici și acum. Jucînd bine cartea surprizei și bazîndu-se pe un demers oarecum cinematografic, are rezultate frumușele. 

5. Nemofturosul
Vag drăguț, se bazează pe un demers cantitativ, aproape matematic. E genul care pariază pe toți caii la o cursă, ca să se asigure că cîștigă. Poate să iasă cu 10 fete în aceeași seară știind că, stastistic, nu poate să iasă în pierdere. Total insensibil la eșecuri sentimentale și eminamente puțin selectiv.

6. Prosperul
Regizor, fotograf, producător, încearcă să-și multiplice cuceririle mituindu-le cu eventuale oportunități profesionale. În general e invidiat de bărbați- care nu ezită nici să-l judece din punct de vedere moral- dar care sunt totuși conștienți că, dacă ar fi în locul lui, ar face același lucru.

7. Festivul
Entuziast și dinamic, e specializat în femeile care tocmai au ieșit dintr-o relație de lungă durată. Cald, lipicios și ready to partyyy, e ca o gură delicioasă de aer proaspăt după cei șase ani de chin alături de nesimțitul acela de Matei. Totuși, lifestyle-ul său instabil nu te va amuza decît pentru o vreme.

8. Le faux gay
Puțin răspîndit, dar redutabil și sneaky. Situat la paroxismul gentileții și sensibilității, toată lumea se întreabă dacă e gay sau nu, dar el preferă să-și învelească viața sentimentală într-o aură opacă. Asta pînă accepți să te culci cu el.

9. Altruistul
Dă bani la cerșetori, lasă bacșișuri mari, le zîmbește bătrînilor și copiilor. Nu ezită să-și inventeze cîteva misiuni umanitare fictive efectuate în trecut și să se indigneze public din cauza sorții imigranților ilegali. E ceva putred în Danemarca și nu va dura mult pînă ce filantropia sa extremă va deveni culpabilizantă.

10. Haiosul
Urîțel, dar simpatic, poate să devină extrem de șarmant. ”Femme qui rit, à moitié dans mon lit” e zicala lui fetiș. A înțeles că nu poate miza pe partea fizică așa că-și pune la treabă spiritul neobosit de caustic de cîte ori are ocazia.

11. Pygmalionul
Faptul că e mai în vîrstă nu-l complexează, dimpotrivă, a făcut din asta o armă de seducție. Paternal și protector, te liniștește servindu-ți marile adevăruri ale vieții, extrase din experiență. Mizează, de asemenea, pe mitul maturității sexuale. Detestat de cei tineri, care totuși speră să ajungă ca el la un moment dat.

12. Bogatul
Trist, dar rămîne în continuare cel mai eficace de pe listă. Puterea lui nelimitată de cumpărare îi conferă străluciri nebănuite. Derivații săi, ”celebritatea”, ”fiul lui cutare” sunt și mai redutabili.

No comments:

Post a Comment